Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Claude Bourgeois

VDL KTI

" Het is heel leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan producten met een bepaalde moeilijkheidsgraad "

Claude Bourgeois - VDL KTI

Claude Bourgeois is sinds 1999 in dienst bij VDL KTI waar hij als lasser is begonnen. Hiervoor werkte hij elf jaar bij een Gents bedrijf waarvoor hij veel moest reizen. Nu is het een luxe om te werken in zijn eigen woonplaats: Mol. Iedere dag kan Claude op de fiets naar zijn werk en dat al 20 jaar lang.

Van lasser naar voorman
“Ik ben inderdaad als lasser begonnen. Toen onze voorman met pensioen ging, zocht de directie een vervanger die op de hoogte was van alle processen en montagewerk. En zo kwamen ze bij mij uit. Ik heb er twee weken over nagedacht, want je staat toch anders in de groep na zo’n functiewissel, en heb toen ‘ja’ gezegd. Het heeft toch wel twee jaar heeft geduurd voordat ik echt ‘mijn draai had gevonden’. Inmiddels werk ik al bijna negen jaar als lasser voorman en gelukkig heb ik de waardering van mijn collega’s. Ik ben streng maar rechtvaardig en ga niet ‘rond de pot draaien’. Weet je: eerlijkheid duurt altijd het langste.”

Inhoud functie
“Ik heb de supervisie over processen wat bestaat uit de kwalificatie procedure en het kwalificeren van lassers. Ook kijk ik rapporten en RX-foto’s van buizen en vaten na. Daarnaast leid ik medewerkers op. Een groep collega’s van VDL Technics is nog hier geweest om een lasopleiding te volgen. Heel leuk, want als ik dan in Boxtel rondloop gaat het van ‘hé Claude, hoe is het?’ Het opleiden vind ik het leukste aspect van mijn functie; collega’s bijsturen en mijn ervaring overbrengen.”

Speciale orders
“De las engineer informeert mij over de voorbereiding (in verband met speciale materialen) en dan laten we proeven maken. Hierbij kijk ik naar hoe lang het duurt voordat het product klaar is en in samenspraak met de lasingenieur welke las temperatuur hiervoor nodig is. Daarnaast bekijk ik welke precisie hiervoor nodig is en welke lasser het beste ingeschakeld kan worden.”

Missen werkvloer
“Soms mis ik de werkvloer, al heb ik daar nu veel andere dingen voor teruggekregen. Enkele dingen die ik zelf graag deed, doe ik nog steeds. Zoals electroden lassen. Helaas heb ik daar nu wel een bril voor nodig ;-). ”

Toekomst
“Ik ben tevreden met de plek waar ik zit en wil graag nog las voorman blijven. Het is heel leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan producten met een bepaalde moeilijkheidsgraad. Daarnaast is het maken van een planning heel uitdagend. Alles moet kloppen en in elkaar passen.”
 

Top