Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Aäron

Aäron Declerck

VDL Bus Roeselare

" Na 2 of 3 dagen is een bus volledig rijklaar, dat geeft voldoening! "

Aäron Declerck - VDL Bus Roeselare

Welk traject heb je al afgelegd?
“Ik werk 8 jaar bij VDL. Ik ben begonnen als elektricien in de frame onderdelen: kabels en bundels leggen in de bussen, de voormontage van grote plating binnenin de wagens, het steken van zekeringen. Na 3 jaar ben ik overgestapt naar de eindafwerking waar ik voornamelijk aansluiting van bekabeling deed en vervolgens naar de ‘eindcontrole’. Hier lag de focus vooral op de kwaliteitscontrole.”


Wat doe je vandaag bij VDL?
“Sinds kort ben ik dus diagnosetechnieker. Ik zorg ervoor dat alle software aanwezig is in de bussen: hoogspanning, laagspanning, check dashboard, automatische deuren, airco … Op het einde van onze taak moet de bus klaar zijn om uit te rijden. Daarnaast doe ik ook depannages: een bus die niet meer rijdt, problemen met de airco, problemen met batterijen, … komt allemaal mijn richting uit.”

Wat vind je tof aan het werken bij VDL?
“Vooral de voldoening op het einde van de dag: dat je problemen kan oplossen – vooral bij depannages of dat je ziet dat een bus na 2 à 3 dagen diagnose rijklaar is. Ook de collegialiteit is top, zowel tussen voorman, chefs als werkvloer.”

Kijk je uit naar de verhuis, de nieuwe VDL fabriek?
“Een volledig nieuw begin, ik zie er zeker naar uit. Vooral door de plannen te zien, dat ziet er echt goed uit. Laat maar komen!”

 

Top