Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Monique Schouteden

VDL Klima Belgium

" Ik vind het leuk dat ik niet altijd hetzelfde werk doe, ik houd wel van afwisseling "

Monique Schouteden - VDL Klima Belgium

Monique Schouteden werkt al 12 jaar met veel plezier bij VDL Klima Belgium. Monique is een echte allrounder: lassen, zagen en monteren. Ze kan het allemaal.

Waar heb je voor VDL gewerkt?
“Je zou het misschien niet verwachten, maar ik ben afgestudeerd als kleermaakster. Dat was vroeger nog een aparte studie. Na het afronden van mijn opleiding ben ik in een kledingzaak gaan werken. Dat heb ik een paar jaar met veel plezier gedaan, maar na een tijd ging het minder goed met de winkel en ben ik iets anders gaan zoeken. Toen ben ik via verschillende banen de techniek ingerold. Dit paste wel bij mij, merkte ik. Zeker toen ik de kans kreeg om bij te leren. Zo heb ik verschillende lasdiploma’s. Dat komt nu nog geregeld van pas. Sinds 12 jaar werk ik voor VDL en als het even kan blijf ik dat doen tot mijn pensioen.”

Wat houdt je functie precies in?
“Bij VDL Klima Belgium produceren wij onder andere box koelers, dit zijn speciale koelsystemen die worden ingezet bij het koelen van olie op schepen. Het produceren van box koelers is heel precies werk waarbij je goed moet opletten. Mijn takenpakket is vrij divers. Dit komt omdat ik dit werk al lang doe en eigenlijk in het gehele productieproces kan worden ingezet. Zo ben ik de buizen, waaruit een box koeler is opgebouwd, aan het uithollen. Ik moet hierbij erg geconcentreerd te werk gaan, want als ik te veel materiaal weg neem, bestaat de kans dat een van de buizen scheurt. Dat willen we natuurlijk niet hebben.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Ik vind het leuk dat ik niet altijd hetzelfde werk doe, ik houd wel van afwisseling. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik dingen kan leren. Zelfs na 12 jaar kijk ik graag met anderen mee om er iets van op te steken. Op die manier kan ik op meerdere plekken in de productie werken. Ik probeer mijn ervaring altijd weer over te brengen op nieuwe collega’s. Zo helpen we elkaar en gaat het hele productieproces veel vlotter.”

Er werken nog altijd minder dames dan mannen in de techniek. Hoe vind je het om te werken in een ‘mannenwereld’?
“Fysiek kan ik heel goed mee met de mannen. Er zijn ook verschillende hulpmiddelen die het werk fysiek minder zwaar maken. Ondanks die hulpmiddelen probeer ik wel fit te blijven. Zo ga ik een paar keer per week sporten en wandel ik veel met mijn honden. Daar kan ik enorm van genieten.” 

Top