Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Rinus

Rinus Vuylsteke

VDL Bus Roeselare

" De ene dag op je pc, de andere dag in een bus werken..; die variatie is top! "

Rinus Vuylsteke - VDL Bus Roeselare

Dag Rinus, hoe ziet jouw job bij VDL eruit?
“Als diagnose ingenieur gaan we uit van een systeem dat altijd al gewerkt heeft. De ventilator heeft altijd al gewerkt, de motor altijd al gedraaid. Er is dus iets fout gelopen. Wij moeten onderzoeken wat en dat natuurlijk zien op te lossen.”

Kan je een concreet voorbeeld geven?
“Goh, de passagiers in een bus kunnen bijvoorbeeld opmerken dat er enkel lauwe lucht uit de verwarming komt waarna de chauffeur het probleem bij ons aankaart. Het eerste wat ik dan doe is vragen stellen. Op basis daarvan kan de klant soms al zelf het probleem verhelpen. Indien niet dan sturen we iemand uit. Als het super dringend is, ga ik ook wel eens ter plaatse om technische problemen op te lossen. Zeker bij het begin van de zomer en de winter, de drukke periodes.”

Wat vind je tof aan het werken bij VDL?
“De variatie tussen computerwerk en interventies “te velde”. Ik zit vaak voor een scherm en als je dan ’s op locatie een bus moet openleggen en van kop tot teen zwart ziet… het blijft een aangename afwisseling. Hoe langer ik hier werk hoe dieper ik ook in de materie kan duiken. Onze hybride bus is één van de meest complexe bussen op technisch vlak, een echte uitdaging.”


Kijk je uit naar de verhuis, de nieuwe VDL-fabriek?
Dat geeft een enorme boost. We werken al even toe naar het moment. Om dat dan concreet te zien uitrollen, dat geeft veel voldoening. Het oog wil ook wat: modern materiaal, ordelijker, compacter. Yes, we tellen af, laat maar komen.”

Top